• Öppettider på Erstagatan 17: mån-tis 11-19, ons-lör 11-21, sön stängt
Kategorier
Följ oss på Facebook
Nyhetsbrev
Hur ser klubben ut?
Club Alfa Romeo (CAR) startade redan 1956 och är en av landets äldsta och största märkesklubbar med cirka 2000 medlemmar utspridda över hela landet. Klubbens medlemmar äger idag ca 50% av det totala Alfa-beståndet i Sverige. Klubbens officiella namn är Club Alfa Romeo Motorsport. Det är under det namnet klubben är registrerad, men kallas vanligen förkortat för CAR. Verksamheten i klubben drivs i huvudsak av lokala ideella krafter.

I medlemskapet ingår Klöverbladet, rabatt på varor hos valda samarbetspartners och en mängd olika aktiviteter som till exempel banträffar, familjerallyn, månadsträffar och inomhusgokart.

Klöverbladet
Klöverbladet är klubbens medlemstidning. Den utkommer med 5-6 nummer per år i fyrfärgstryck. Innehållet skrivs av medlemmarna själva och innehåller reportage om bilar, projekt, resor, möten och numera, italiensk livsstil, mat med mera.

Lokala träffar
Då samlas vi vid ett café, pizzeria eller något liknande där vi i all anspråkslöshet sitter och berättar rövarhistorier, diskuterar kamaxelvinklar, pastarecept och liknande.

Ofta bildas geografiskt sett bekväma grupper utanför de stora städerna.

Banmöten
En Alfa trivs bäst på bana. Därför brukar klubben beta av olika banor under året. Alfaklubben är en av få märkesklubbar som åker på bana överhuvudtaget. Det är mycket uppskattade arrangemang som kostar relativt lite då avgiften subventioneras för medlemmar i CAR. Bankörningen görs i grupper sorterade efter erfarenhet och bil. Ofta ställer dessutom några av Racingsektionens tävlingsförare upp som instruktörer under några varv för att visa bankörningens hemligheter. Trafiksäkerhetsmässigt kan den erfarenhet man får efter att ha kört på bana inte överskattas.

Övriga aktiviteter
Go-kart
Vinterarrangemang på inomhusbanor där det viktiga inte är att kämpa väl utan att vinna...

Fikasvängar
Allt från picnic i det gröna och tipsrunda till räkfrossa med bil och rejäla långhelger runt halva Sverige, nästan. Alldeles utmärkta familjearrangemang. Skokloster 1:a maj, Roserbergs sista helgen i augusti, Taxinge i september brukar samla 100-200 Alfa Romeo.

Allt detta och mer därtill i form av kontakter, erfarenheter , goda vänner får man som medlem.

Du hittar klubben på http://www.alfaromeo.org/

 

KONTAKTA OSS

Olja & Oliv Deli, Kök & Bar
Erstagatan 17, 116 36 Stockholm
Telefon:08-462 06 06
E-post: info@olja-oliv.se

Öppettider i butik&restaurang
Måndag - Tisdag kl 11-19
Onsdag - Lördag kl 11-21
Söndag Stängt
Avvikande öppettider: klicka här

OM OLJA & OLIV DELIKATESSER

Vi är en charmig delikatessbutik, restaurang & vinbar på Södermalm i Stockholm som fokuserar på medelhavets smaker! Här hittar du kvalitetsoljor, balsamvinäger, kaffe, charkuterier, härliga ostar och mycket annat för gastronomisk njutning. Välkommen in och provsmaka dig fram till dina favoriter i vår butik på Södermalm i Stockholm. Vi arrangerar även bokade provningar av olivoljor och balsamico. I vår delikatessdisk hittar du klassiker som bland annat parmesan, pecorino, robiola, parma, san daniele, pancetta, mortadella, mozzarella, bresaola, salami mm.

Vi garanterar alltid: Trygg leverans, Säker betalning, Kvalitetsgaranti & 14 dagars ångerrätt