• Öppettider på Erstagatan 17: mån-tis 11-19, ons-lör 11-21, sön stängt
Kategorier
Följ oss på Facebook
Nyhetsbrev
Fler och fler har börjat upptäcka vilken fantastisk smakupplevelse tryffel är - världens mest exklusiva svamp. Men för oss svenskar är det inte helt självklart hur tryffeln bäst kommer till sin rätt. Vi har därför samlat lite tips och råd hur du kan upptäcka tryffelns ljuvliga smaker - men var för den delen inte rädd att experimentera själv!

Tryffelolja
Tryffelolja är mycket smakrik och har en karaktäristisk doft av tryffel. Tryffelolja kan användas på väldigt många olika sätt i matlagningen. Några droppar på en sallad eller på en köttbit ger en härlig smak och doft. Ett potatismos blir lyxigt och spännande med några droppar i. En omelett blir också en smakupplevelse med några droppar tryffelsolja. Den kanske enklaste pastarätten man kan göra är att blanda kokt pasta med tryffelolja, olivolja och nyriven parmesan - enkelt och mycket gott! 

Tryffelkräm
Du kan med fördel blanda lite tryffelolja i en egen eller färdig creme/sås. Det ger en fantastisk smak av tryffel och passar perfekt till pasta, kött eller på en bruschetta. De har en intensiv smak och doft av tryffel och det är lämpligast att blanda ut med tex creme fraiche, grädde eller majonnäs för att få en rund, mild och angenäm smakupplevelse.

Färsk tryffel
Färsk tryffel är mycket dyr och beställs endast hem på beställning. Priset varierar mycket beroende på tillgång och tid på säsongen.  

 
 
 

KONTAKTA OSS

Olja & Oliv Deli, Kök & Bar
Erstagatan 17, 116 36 Stockholm
Telefon:08-462 06 06
E-post: info@olja-oliv.se

Öppettider i butik&restaurang
Måndag - Tisdag kl 11-19
Onsdag - Lördag kl 11-21
Söndag Stängt
Avvikande öppettider: klicka här

OM OLJA & OLIV DELIKATESSER

Vi är en charmig delikatessbutik, restaurang & vinbar på Södermalm i Stockholm som fokuserar på medelhavets smaker! Här hittar du kvalitetsoljor, balsamvinäger, kaffe, charkuterier, härliga ostar och mycket annat för gastronomisk njutning. Välkommen in och provsmaka dig fram till dina favoriter i vår butik på Södermalm i Stockholm. Vi arrangerar även bokade provningar av olivoljor och balsamico. I vår delikatessdisk hittar du klassiker som bland annat parmesan, pecorino, robiola, parma, san daniele, pancetta, mortadella, mozzarella, bresaola, salami mm.

Vi garanterar alltid: Trygg leverans, Säker betalning, Kvalitetsgaranti & 14 dagars ångerrätt